Prefectura Suceava: Termene în iunie și iulie pentru susținerea examenului pentru permisul auto în municipiul Suceava și septembrie în Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc. La programările pentru înmatriculări auto se așteaptă 20 de zile


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a prezentat, marți, situația programărilor la Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto, subliniind că s-a reușit reducerea decalajului de circa șase luni la înmatriculările definitive la circa 20 de zile.

Ea a spus într-o conferință de presă că în acest an ultima zi lucrătoare înaintea vacanței de Paști pentru Serviciul Înmatriculări și Permise Auto și pentru Serviciul Pașapoarte este 25 aprilie, iar prima zi lucrătoare va fi 2 mai.

Adomnicăi a arătat că în ceea ce privește programările la Serviciul de Înmatriculări, s-a reușit reducerea decalajului de circa șase luni în special la înmatriculările definitive.

Potrivit prefectului, în prezent, pentru operațiunile care au în vedere înregistrarea dosarelor de examinare, preschimbare permis, autorizare provizorie, radierea vehicul, obținerea duplicatului după permis auto sau după certificat de înmatriculare au prima zi liberă pentru programare 2 mai.

„De regulă, am reușit să ajungem la un ritm de programare de pe o zi pe alta”, a spus Adomnicăi.

În ceea ce privește transcrieri vehicule și înmatricularea vehiculelor, prima zi de programare este data de 13 mai, ceea ce înseamnă că s-a ajuns la un interval 20 de zile de programare pentru aceste operațiuni, a subliniat Mirela Adomnicăi.

Ea a mai arătat că la examinările pentru obținerea permisului de conducere la categoria B, prima zi liberă pentru programare este 21 iunie pentru cei care susțin examenul în municipiul Suceava și începutul lunii septembrie pentru cei care susțin examenul în Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc.

Totodată, în ceea ce privește celelalte categorii, disponibil de programare este începutul lunii iulie pentru susținerea probei practice în Suceava și tot luna septembrie pentru celelalte trei locații.

Mirela Adomnicăi a menționat că la Serviciul Pașapoarte programările on-line se vor face începând cu 6 mai, iar în fiecare zi se eliberează între 160 și 180 de bilete de ordine.

„Lucrăm la capacitatea maximă cu toate cele cinci stații”, a spus prefectul. (T.B.)


Intră acum și în grupul de