Ambulatoriul Spitalului Județean Suceava va fi închis vineri din cauză că nu funcționează Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI). Vasile Rîmbu: Noi am avut cele mai bune intenții, dar nu se pot valida cardurile de sănătate

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, marți, că  Ambulatoriul integrat al unităţii spitaliceşti va avea program în data de 30 aprilie, dar nu și în data de 26 aprilie cum anunțase inițial pentru că, fiind zi liberă legal, nu funcționează Sistemul Informatic Unic Integrat, iar cardurile de sănătate nu pot fi validate în sistem nici off-line.

„Noi am avut cele mai bune intenții, dar nu putem să lucrăm în ziua de vineri”, a spus managerul SJU Suceava.

El a precizat că însă că în data de 30 aprilie se va lucra la Ambulatoriul Integrat al SJU Suceava, fiind zi liberă care se recuperează.

Vasile Rîmbu a explicat că urmează o perioadă cu multe zile libere și pot apărea probleme de sănătate, iar pacienţii vor putea beneficia de servicii spitaliceşti în cadrul ambulatoriului spitalului.

El a spus că  această măsură mai are ca scop şi evitarea aglomerării Unităţii de Primiri Urgenţe.

Rîmbu a precizat că ambulatoriul integrat va fi închis în zilele de 26, 27,28 şi 29 aprilie, precum şi pe 1 mai, apoi activitatea acestuia de va desfăşura după programul obişnuit.

Managerul SJU Suceava a subliniat că în perioada Sărbătorilor Pascale, dar şi de 1 mai, spitalul asigură continuitatea asistenţei medicale atât prin liniile de gardă, cât şi prin Unitatea de Primiri Urgenţe.

El a mai spus că pacienţii SJU Suceava, care nu au restricţii alimentare, vor beneficia de un meniu festiv în perioada Sărbătorilor Pascale.

(L.B.)