Primele cinci autobuze electrice de mică capacitate au ajuns la Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferința de presă săptămânală, că primele cinci autobuze electrice de mică capacitate au ajuns marți seară, acestea fiind achiziționate din economiile realizate de municipalitate la proiectele cu fonduri elvețiene.

Primarul Ion Lungu a precizat că în următoarea perioadă aceste autobuze electrice vor fi înregistrate, după care vor fi utilizate pe trasee spre Burdujeni Sat, Ițcani, Zamca și Cetatea de Scaun a Sucevei.

Valoarea autobuzelor electrice este de 4.700.000 lei fără TVA, acestea având o autonomie la baterie de 150 km și o garanție de 24 de luni.

Cele cinci autobuze electrice vor fi prezentate oficial pe data de 7 mai a.c., în cadrul unui eveniment ce se va desfășura la Primăria Suceava, și la care vor participa invitați de la București, de la Ambasada Elveției.

Totodată, primarul a mai arătat că proiectul privind aducerea unor autobuze electrice mari prin Programul Operațional Regional, pe fonduri europene, a trecut de faza de evaluare tehnică – financiară, fiind în faza de precontractare.

Precizăm că în municipiul Suceava vor circula 55 autobuze electrice,  din care 40 mari și 15 mici. Astfel, vor mai fi achiziționate 25 de autobuze mari și 10 mici printr-un proiect cu fonduri europene, iar alte 15 autobuze mari printr-un proiect al MDRAP.


Intră acum și în grupul de