Acasă Actualitate Flutur: Din 2009, când a început programul Paștele în Bucovina și...

Flutur: Din 2009, când a început programul Paștele în Bucovina și a fost adusă Lumina Sfântă la Suceava, Bucovina a devenit principala atracție pentru turismul religios.Acum pensiunile din județ sunt pline


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că pensiunile din județ vor fi pline cu prilejul Sărbătorilor Pascale și a apreciat că debutul programului Paștele în Bucovina în 2009 a fost startul dezvoltării turismului religios în zonă.

Suntem în al 11-lea an de când am debutat programul Paștele în Bucovina și trebuie să recunoaștem că declicul în ceea ce înseamnă creșterea numărului de turiști și dezvoltarea turismului religios în special a început în 2009 când s-a adus pentru prima dată Lumina Sfântă.De atunci Bucovina a devenit un magnet și o principală atracție pentru această formă de turism religios”, a spus Flutur.



El a arătat că în județul Suceava pensiunile sunt pline și că mai sunt neocupate circa 10 la sută din locurile de cazare în zona Vatra Dornei.

Flutur a spus că „spre marea surprindere și bucurie a noastră”  Sucevița este plină de aproape o lună de zile, dar și municipiul Suceava, ca niciodată, are locurile ocupate de circa două săptămâni.

Totodată, el a arătat că sunt deasemenea foarte solicitate pensiunile din zona Humorului, zona Câmpulung Moldovenesc,  ca noutate, dar și pensiunile de la Sadova, Pojorâta, Vama și Putna.

„Pentru noi e un semn foarte bun”, a declarat Flutur.

El a mai declarat că sâmbătă seara, la Suceava, va fi adusă Lumina Sfântă cu un avion particular.

El a mai spus că în prima zi de Paști în municipiul Suceava se vor desfășura manifestări în Muzeul Satului Bucovinean, dar că de la ora 11:00, un cor de copii va evolua pe esplanada din centrul municipiului.

Manifestările în Muzeul Satului Bucovinean vor începe la ora 12:00  cu acțiuni legate de obiceiurile din ziua de Paști, cu coșuri care se duc la sfințit, cu ciocnitul ouălor și concurs de ciocnit ouă, concert de clopote, de toacă și un recital Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara Zece Prăjini.

„Am cerut și organelor de ordine să fie implicate pentru fluidizarea traficului”, a mai spus Gheorghe Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version