La invitația PS Petru Gherghel, președintele Gheorghe Flutur va participa, la Iași, la întâlnirea cu Papa Francisc


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur va participa pe 1 iunie la Iași la întâlnirea cu Sfântul Părinte Papa Francisc.

Președintele Flutur a fost invitat la această întâlnire de PS Petru Gherghel,  Episcop de Iași.

Totodată, Gheorghe Flutur va participa în aceeași zi la recepția oferită cu prilejul vizitei înaltului oaspete.

La Iaşi, Sfântul Părinte Papa Francisc va sosi în după-amiaza zilei de 1 iunie pentru a vizita catedrala romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” şi pentru a participa la Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile, în faţa Palatului Culturii.

Sărbătoarea întâlnirii cu Sfântul Părinte de la Iaşi va fi trăită sub ocrotirea Sfintei Fecioare Maria, iar toţi credincioşii care vor participa vor avea bucuria de a se ruga Maicii Sfinte împreună cu papa Francisc. Protagoniştii întâlnirii cu Sfântul Părinte vor fi tinerii şi familiile, către care se va îndrepta şi mesajul special al urmaşului sfântului Petru, precizează Episcopia Romano-Catolică de Iași.

Papa Francisc va ajunge în România în dimineața zilei de 31 mai și va avea întâlniri, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă, urmate de o întâlnire cu autorităţile, cu societatea civilă şi cu corpul diplomatic.

În cursul după amiezii, Sfântul Părinte va avea o întâlnire privată cu PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, iar apoi o întâlnire cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

Papa Francisc se va ruga apoi în noua Catedrală ortodoxă din București, iar apoi va prezida Sfânta Liturghie în catedrala catolică „Sfântul Iosif”.

În cea de-a doua zi a vizitei, Sfântul Părinte va participa la Sfânta Liturghie la sanctuarul din Şumuleu Ciuc de unde va pleca spre Iași.

În a treia zi a vizitei, Papa Francisc va prezida Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii la Blaj, iar după amiaza se va întâlni cu comunitatea de romi din Blaj.


Intră acum și în grupul de