Palmares deosebit al elevilor suceveni la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică: un premiu I şi trei menţiuni oferite de MEN, precum şi o medalie de aur, trei medalii de argint şi o medalie de bronz acordate de Societatea Română de Fizică. Elevul Paul Florin Rebenciuc de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, medaliat cu aur, obţine pentru a doua oară consecutiv premiul I la etapa naţională a acestei competiţii.


Intră acum și în grupul de

Trei elevi ai Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, Dragoş Andrei Sîrghi, Paul Florin Rebenciuc şi David Turturean s-au calificat în lotul lărgit al României în urma rezultatelor deosebite obţinute la cea de a XVII-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în perioada 18-21 aprilie, la Breaza, în judeţul Prahova.

Inspectorul şcolar de fizică din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, prof.dr Petru Crăciun, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că elevii care au reprezentat judeţul Suceava la Olimpiada Naţionale de Astronomie şi Astrofizică au obţinut rezultate deosebite la această competiţie, fiind pentru prima dată când în lotul lărgit al României se califică trei elevi suceveni.

Profesorul Petru Crăciun a spus că elevul Paul Florin Rebenciuc, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, a obţinut la categoria Seniori 2, pentru a doua oară consecutiv, Premiul I oferit de MEN şi Medalia de Aur din partea Societăţii Române de Fizică, dar şi calificarea în lotul lărgit al României.

El a precizat că atât elevul Dragoş Andrei Sîrghi, clasa a VIII-a, care a participat la categoria Juniori, cât şi elevul David Corneliu Turturean, clasa a X-a, care a concurat la categoria Seniori S1, au obţinut Menţiune acordată de MEN şi Medalii de Argint oferite de Societatea Română de Fizică şi s-au calificat în lotul lărgit al României.

Rezultate notabile au obţinut şi următorii elevi: Maurizio Tudor Pavel, clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, participant la categoria Seniori S1, care a obţinut Menţiune acordată de MEN şi Medalie de Argint oferită de Societatea Română de Fizică, la aceeaşi categorie, elevul Ioan Alexandru Babiuc, clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, obţinând Medalia de Bronz acordată de SRF, eleva Sabina Dumistrăcel, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, participantă la categoria Seniori S2, care a obţinut Diploma de Onoare din partea Societăţii Române de Fizică, precum şi elevul Mihai-Antonio Caunii, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială “George Popadiuc” Rădăuţi, căruia i-a fost acordată Diploma de Onoare din partea Societăţii Române de Fizică.

Inspectorul şcolar sucevean a mai informat că etapa selecţiei pentru lotul restrâns care va reprezenta România la faza internaţională a competiţiei va avea loc în luna iunie, la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava.

Preşedintele Comisiei Centrale a Olimpiadei Naţionale de Astronomie şi Astrofizică a fost lectorul universitar Cristian Pârghie, de la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava.

De menţionat este că lotul olimpic sucevean a fost însoţit la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică de către inspectorul şcolar Petru Crăciun.

Profesorii îndrumători ai elevilor suceveni participanţi la această competiţie sunt: Carmen Amorăriţei, Sorin Golda, Florin Cojocaru de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.dr. Petru Crăciun de la Palatul Copiilor Suceava şi Marcel Colibaba de la Şcoala Gimnazială “George Popadiuc” Rădăuţi.

(L.B.)

sursa foto Facebook


Intră acum și în grupul de