Un elicopter al Ministerului de Interne survolează județul Suceava pentru a monitoriza traficul rutier în perioada minivacanței de Paști. Echipaje suplimentare de poliție acționează pentru fluidizarea traficului


Intră acum și în grupul de

Un elicopter al Ministerului de Interne a început, de vineri, o misiune de supraveghere aeriană a traficului rutier.

Astfel, elicopterul va survola în aceste zile județul Suceava într-o acțiune de monitorizare a traficului rutier care este ridicat în special pe drumurile DN 2 și DN 17 ca urmare a afluxului de turiști veniți pentru a petrece minivacanța de Paști în Bucovina .

Cel mai greu se circulă pe DN 17 în zona Gura Humorului -Câmpulung Moldovenesc.

Despre această acțiune de monitorizare aeriană a traficului rutier a vorbit, marți, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi.

Ea a spus preocuparea pentru perioada următoare este legată de siguranța rutieră și fluidizarea traficului în condițiile în care în județ sunt mulți turiști.

„În această perioadă, în județ, se află foarte mulți turiști ceea ce creează o suplimentare în trafic și un risc de aparție a ambuteiajelor”, a declarat prefectul.

Prefectul a menționat că totodată, în zilele de 26 și 28 aprilie și de 1 mai un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne va desfășura acțiuni de monitorizare aeriană a traficului rutier.

Mai mult, pe DN 17 unde este aglomerare în trafic vor fi echipaje rutiere suplimentare în special pe zona de intersecții unde se va acționa pentru fluidizarea traficului.

Ea a arătat că vor fi echipaje suplimentare și pe DN 2 E între Fălticeni și Păltinoasa, un traseul de drum național pe care s-au produs accidente grave. (T.B.)


Intră acum și în grupul de