Suceveni și turiști au participat la spectacolul de Paști din Muzeul Satului Bucovinean. Gheorghe Flutur a împărțit ouă roșii copiilor prezenți


Intră acum și în grupul de

Numeroși suceveni și turiști au participat, duminică, la prânz, în Muzeul Satului Bucovinean la un spectacol de Paști unde au fost interpretate cântece religioase, a fost organizat un concurs de ciocnit ouă, au fost prezentate demonstrații de toacă, iar Ovidiu Lipan Țăndărică a prezentat un concert extraordinar de toacă împreună cu Fanfara Zece Prăjini.

Spectacolul a început cu obiceiuri de Paști din Bucovina, respectiv cu pregătirea și sfințitul coșului de Paști, urmată de pregătirea mesei de Paști.

Ulterior, spectacolul a inclus demonstrații de toacă, dar și concert de cântece religioase.

Pe un ecran mare au fost prezentate imagini cu aceste obiceiuri pascale din Bucovina.

Copiii aflaţi împreună cu părinții în Muzeul Satului Bucovinean au primit câte un ou roșu de la președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

De remarcat este că, și în acest an, o căruță trasă de ponei a transportat coșuri cu ouă roșii, poneii fiind atracția pentru copiii prezenți.

Manifestarea a avut ca punct culminant un spectacol extraordinar de toacă susținut de Ovidiu Lipan Țăndărică.

Pentru acest spectacol percuționistul a pregătit „un cub” pe care se aflau mai multe lemne de toacă de diverse mărimi și cu sunete diferite. Acest cub cu toace este creația artiștilor Victoria si Marian Zidaru care au realizat Ferma de Artă de la Liteni-Moara, un spațiu pentru promovarea
meşteşugului ţărănesc sculptural.

Ovidiu Lipan Țăndărică a susținut și un concert împreună cu Fanfara Zece Prăjini.

La acest spectacol de Paști a mai fost prezent primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreședintele CJ Suceava Gheorghe Niță, dar și directori de instituții care au ciocnit ouă roșii.(N.B.)


Intră acum și în grupul de