Un tânăr din Stroiești a fost reținut, iar tatăl său este în spital împușcat în gambă după ce au amenințat cu moartea polițiști. A fost nevoie de intervenția unei grupe SAS care a făcut uz de armă pentru imobilizarea acestora


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Stroiești a fost reținut duminică și este cercetat pentru ultraj, iar tatăl său este internat în spital împușcat în gambă, după ce aceștia au atacat polițiștii care l-au depistat pe ultimul circulând băut pe DN 17, pentru imobilizarea lor fiind nevoie de intervenția în forță a unei grupe a Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS).

Astfel, sâmbătă seara, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a observat un autovehicul care circula dinspre Suceava spre Stroieşti în mod sinuos, neavând lumini în partea din spate și punând în pericol siguranţa traficului rutier.

Polițiștii au încercat oprirea autoturismului în trafic, dar șoferul a refuzat să oprească și a intrat pe un drum județean din Stroiești unde a mai fost urmărit pe circa 8 kilometru până în dreptul unei case unde șoferul, în stare vădită de ebrietate, a coborât, iar când polițiștii au încercat să-l imobilizeze a luat o toporișcă din mașină cu care i-a amenințat pe polițiști.

Totodată, din curtea casei a ieșit fiul acestuia care a început cu ameninţări cu moartea la adresa polițiștilor care au  folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, iar din cauză că situaţia escalada, aceștia au plecat și au solicitat telefonic grupa de intervenţie de la S.A.S. Suceava.

La sosirea SAS șoferul intrase în curtea locuinței și a refuzat să iasă pentru a fi testat cu aparatul etilotest, iar împreună cu fiul său au început să arunce cu diverse obiecte spre polițiști motiv pentru care s-a intervenit în forță, cu spray lacrimogen și apoi armamentul din dotare, fiind tarse patru focuri pentru imobilizarea celor doi.

Ulterior cei doi au fost transportați la UPU Suceava pentru îngrijiri medicale, iar șoferul a fost internat având o plagă împușcată în gambă, față de el urmând să fie dispuse măsuri legale după externare, iar fiul său a fost reținut duminică după amiaza, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru ultraj.(N.B.)

                –


Intră acum și în grupul de