Thermonet anunță că a întrerupt încălzirea în municipiu: Rugăm utilizatorii să îşi asigure instalaţiile interioare şi să le pregătească pentru sezonul rece 2019-2020.

Operatorul de furnizare a energiei termice în municipiul Suceava, Thermonet SRL a anunțat, marți, că a întrerupt, începând cu ora 12:00, furnizarea încălzirii în municipiu pentru sezonul rece 2018-2019.

Într-un comunicat de presă se arată că începând cu data de 30 aprilie 2019 ora 12.00, THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava, ca urmare a evoluţiei temperaturilor medii exterioare şi a prevederilor legislative care prevăd că  oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutiv în care temperature medie a aerului exterior depăşeşte + 10 grade C, între orele 18.00 – 6.00, a procedat la întreruperea furnizării încălzirii pentru sezonul rece 2018-2019.

„Se vor lua măsurile de izolare a instalaţiilor de încălzire în condiţii de siguranţă, se vor face diafragmările hidraulice necesare, se va face reglajul de debit pentru instalaţiile de pompare în condiţii economice şi se va proceda la reglajul instalaţiilor de furnizare apă caldă menajeră pentru sezonul cald”, se arată în comunicat.

Totodată se precizează că s-au efectuat probele hidraulice pentru identificarea zonelor cu siguranţă scăzută in exploatare în vederea pregătirii programului de reparaţii planificate pentru anul 2019.

„Rugăm utilizatorii să îşi asigure instalaţiile interioare şi să le pregătească pentru sezonul rece 2019-2020”, solicită operatorul de termoficare.

Furnizarea apei calde de consum va fi efectuată în mod corespunzător după acelaşi program, menționează sursa citată.(N.B.)