Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, răspunde oficial că la șoseaua de centură a Sucevei „se estimează” că lucrările se vor finaliza în octombrie


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a răspuns oficial deputatului PNL de Suceava Ioan Bălan în legătură cu lucrările la șoseaua de centură a Sucevei, menționând că data estimată pentru finalizarea lucrărilor ar fi octombrie 2019.

În răspuns ministrul arată că procedura de achiziție pentru achiziția execuției lucrărilor la acest obiectiv a fost finalizată, încheindu-se acordul contractual cu asocierea S.C. AUTOTEHNOROM S.R.L. (LIDER) – S.C. OPERAȚIONAL AUTOLEASING S.R.L. – S.C. OPR ASFALT S.R.L. – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A. – S.C. FLORCONSTRUCT S.R.L. – S.C. CALCARUL S.A, iar valoarea contractului este de 61.265.770 lei fără TVA.

El precizează că ordinul de ncepere a lucrărilor a fost emis pentru dată de 01.10.2018, iar fondurile alocate pentru 2018, de la bugetul de stat au fost de 3.500.000 lei și că s-au realizat în 2018 lucrări de 780.420 lei cu TVA respectiv lucrări terasamente, suprastructură drum, protecție beton elevație lucrări de artă.

Ministrul mai arată că lucrările s-au reluat în martie martie 2019 și că data estimată pentru finalizarea lucrărilor este octombrie 2019

„În conformitate cu propunerea  C.N.A.l.R.  S.A. pentru proiectul de buget pe anul 2019, pentru obiectivul de investiții „Varianta de ocolire Suceava” au fost propuse credite bugetare în valoare de 61.097.000 lei, în limitele de cheltuieli comunicate de Ministerul Finanțelor Publice. După aprobarea Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019 și publicarea în Monitorul Oficial, precum și în funcție de ritmul lucrărilor, se vor asigura fondurile suplimentare necesare finalizării lucrărilor, prin redistribuire între proiectele finanțate la titlul 55.01. 12 „lnvestiții ale agenților economici cu capital de stat””, precizează Răzvan Cuc.

El răspunde și de ce sunt prevăzute sume pentru această investiție și după 2020.

„În ceea ce privește sumele prevazute în fișa obiectivului de investiții după anul 2020, acestea reprezintă diferența dintre valorile aprobate la nivelul studiului de fezabilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 500/ 2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare și valorile contractate și urmează a fi alocate sau nu, în caz de necesitate”, a arătat ministrul.

În ultimele vizite în județul Suceava ministrul Transporturilor susținea că lucrările vor fi finalizate în 17 septembrie.

Asociația Pro Infrastructura a vizitat șantierul șoselei de centură a Sucevei și consideră că ritmul actual nesatisfăcător împinge inaugurarea spre sfârșitul acestui an.

Citește aici analiza Asociației Pro Infrastructura


Intră acum și în grupul de