Încă un sucevean a fost arestat după ce a fost depistat, în trafic, băut și fără permis. Poliția Suceava: Unii șoferi dau dovadă în continuare de iresponsabilitate și își pun în pericol propria viață dar și a celorlalți participanți la trafic.


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava continuă Programul de prevenire a accidentelor rutiere la nivelul județului cu derulare până la finele anului 2019, iar pe lângă activitățile preventive, de informare și responsabilizare, acest program conține și module operative, printre care creșterea fermității în sancționarea celor care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

Poliția Suceava arată că, din păcate, deși în ultimele zile mai multe persoane au ajuns în arest pentru comiterea de infracțiuni rutiere, unii șoferi dau dovadă în continuare de iresponsabilitate și își pun în pericol propria viață dar și a celorlalți participanți la trafic, săvârșind infracțiuni la regimul rutier.

Sursa citată arată că polițiștii din Șcheia au fost nevoiți să dispună în cursul serii de 1 mai din nou măsura reținerii față de un șofer de 40 de ani, care a săvârșit, în concurs, nu mai puțin de 3 infracțiuni rutiere.

Astfel, polițiștii Secției de Poliție Rurală 9 Şcheia, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localității Ilişeşti, au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 40 ani din Stroieşti, care a precizat verbal că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-au recoltat două probe de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

 Efectuându-se verificări s-a constatat că bărbatul nu posedă permis pentru nicio categorie, iar numerele de înmatriculare provizorii sunt expirate din data de 04.12.2017.

În acest caz s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a suspectului, cel în cauză fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Totodată, polițiștii au deschis un dosar penal pentru „punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (N.B.)


Intră acum și în grupul de