DSP Suceava: Spitalul Fălticeni primește 471.000 de lei pentru investiții în aparatură. Vlad Morariu: Suma alocată este destinată dotării spitalului vechi


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Liliana Grădinariu, a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că Ministerul Sănătății a alocat prin transfer de la bugetul de stat pe anul 2019 suma de 471.000 lei către Primăria Municipiului Fălticeni, sumă ce este destinată Spitalului Municipal Fălticeni din subordinea acesteia, pentru cheltuielile de natura investițiilor pentru aparatură și echipamente medicale.

Managerul Spitalului municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că suma alocată este destinată dotării spitalului vechi.

El a spus că cu fondurile alocate vor fi achiziţionate trei monitoare pentru funcţiile vitale, 2 electrotahografe, 2 electrocardiografe cu 12 canale, 3 infuzomate, 3 injectomate, 1 echograf Doppler color pentru cord şi vase sanguine, 1 dermatom electric şi 2 Holtere EKG-TA.

Medicul fălticenean a explicat că toate aceste aparate şi echipamente medicale vor intra în dotarea Secţiilor de Cardiologie, Medicină Internă, Chirurgie şi ATI.

Managerul Spitalului municipal Fălticeni a mai spus că unitatea spitalicească a mai solicitat Ministerului Sănătăţii fonduri în valoare totală de 25 de milioane de lei pentru asigurarea tuturor dotărilor medicale şi nemedicale pentru noua clădire a spitalului, printre acestea numărându-se un computer tomograf, aparatură pentru anestezie, radiologie, mese de operaţie şi lămpi pentru intervenţiile chirurgicale.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de