Poliția Suceava: Aproape zilnic șoferi suceveni care pun în pericol siguranța traficului rutier ajung în arest. Alți doi suceveni au fost reținuți de polițiști pentru că au condus autoturisme deși erau sub influența alcoolului.


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava atrage atenția că nu tolerează infracțiunile la regimul rutier și că aproape zilnic șoferi care pun în pericol siguranța traficului ajung în arestul poliției urmăre a măsurilor preventive privative de libertate dispuse de polițiști,

Astfel, conducerea fără permis, conducerea sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului și alte fapte asociate, sunt câteva infracțiuni care au dus la reținerea și încarcerarea a zeci de șoferi, iar în acest week-end, polițiștii suceveni au dispus reținerea altor doi șoferi cu alcoolemii foarte mari.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de vineri s-au continuat cercetările privind infracțiunea de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu alcoolemie peste limita legală” comisă de un bărabt de 40 ani, din Fălticeni, care în prima zi de Paști a condus  autoturismul pe str. 1 Mai din municipiul Fălticeni și a fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale, având o alcoolemie de 2,93 mg/l alcool pur în sânge.

Față de acesta s-a dispus reținerea pentru 24 de ore și a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Tot vineri, la ora 15.53, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, pe DN 2E, în interiorul localităţii Capu Codrului, comuna Păltinoasa, au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 44 ani, din comuna Păltinoasa.

Deoarece, conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, cel în cauză fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava și este cercetat penal pentru „conducere sub influența alcoolului”.(N.B.)


Intră acum și în grupul de