Mandat european de arestare pentru dublu asasinat


Intră acum și în grupul de

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, Rodica Neagu – Dumitrescu, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a înaintat Curţii de Apel Suceava propunerea de luare a măsurii arestării lui C. Gheorghe, dispusă în baza mandatului european de arestare emis la data de 26 ianuarie 2009 de către Tribunalul din Roma – Secţia Judecători pentru Investigaţii Preliminare pentru săvârşirea infracţiunii de dublu omor.
Astfel, între 19 şi 20 iulie 2008, C. Gheorghe împreună cu doi complici, folosind obiecte contondente, au cauzat moartea lui Hnek Henryk şi Tănasă Alexandru Bogdan.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, în prezent persoana solicitată se află încarcerată în baza unui mandat de arestare preventivă emis la sfârşitul anului trecut, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. În acest context, în noaptea de 22/23.12.2008, în jurul orei 02:00, în timp ce se afla în faţa unui disco-bar din localitatea Corni, judeţul Botoşani, l-a lovit cu pumnii şi picioarele pe B. P. şi i-a sustras un telefon mobil, iar din buzunarul de la spate al pantalonilor părţii vătămate a sustras un portofel în care se afla suma de 80 de lei.
Rodica Neagu – Dumitrescu precizează că luni, 09.03.2009, Curtea de Apel Suceava a admis cererea de executare a mandatului european de arestare emis de Tribunalul din Roma – Secţia Judecători pentru Investigaţii Criminale, împotriva persoanei solicitate, C. Gheorghe şi a dispus arestarea acesteia pe o durată de 30 de zile.
„Instanţa a hotărât amânarea predării persoanei solicitate până la soluţionarea definitivă a cauzei penale ce face obiectul dosarului penal nr. 398/193/2009 al Judecătoriei Botoşani, în care acesta are calitatea de inculpat. Persoana solicitată, C. Gheorghe, are posibilitatea de a formula o cerere de recurs în termen de 5 zile de la pronunţarea hotărârii de Curtea de Apel Suceava”, mai menţionează purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava.


Intră acum și în grupul de