Caravana Programului Oficial de Internship al Guvernului României s-a întâlnit cu peste 200 de studenți ai Universității ”Ștefan cel Mare” – Suceava


Intră acum și în grupul de

Echipa de organizare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, coordonată de Secretarul de Stat, Oana-Elena Pintilei, s-a întânit, marți, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, cu peste 200 de studenți suceveni dornici să afle informații despre modalitatea de înscriere în cadrul Programului, despre activitatea pe care o vor desfășura la sediile instituțiilor administrației publice centrale, precum și aptitudinile pe care le pot dobândi în urma efectuării acestui stagiu de pregătire oferit de Secretariatul General al Guvernului.

La lucrările acestei întâlniri interactive au participat reprezentanți ai mediului academic din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava precum Prorectorul, Prof. univ. dr. Ștefan Purici, Decanul Facultății de Drept și Științe Administrative, Conf. univ. dr. Camelia Ignătescu și Decanul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică, Prof. univ. dr. ec. Carmen-Eugenia Năstase.

Studenții și absolvenții suceveni au aflat direct de la organizatorii Programului detalii privitoare la modul de înscriere, în limita celor 200 de locuri disponibile la ediția din acest an, modalitatea de selecție, precum și calendarul de organizare și desfășurare. Înscrierile se pot face până  cel târziu pe 19 mai, online pe site-ul www.internship.gov.ro. Studenții care au participat la această întâlnire au adresat întrebări reprezentanților Guvernului cu privire la activitățile organizate în cadrul stagiului de internship, indemnizația primită pe parcursul celor 45 de zile de desfășurare a Programului, despre condițiile de acordare a certificatului de internship, dar și despre întâlnirile cu înalți oficiali ai Guvernului României, ce vor fi organizate în perioada 15 iulie – 13 septembrie.

”M-a bucurat enorm entuziasmul și dorința studenților suceveni de a se înscrie și a fi parte în cadrul Programului Oficial de Internship al Guvernului României, deoarece este un bun prilej ca aceștia să cunoască, încă din perioada de studii, modul de lucru și de organizare al administrației publice centrale, ca mai apoi, indiferent de opțiunea profesională aleasă, să poată pună în practică cunoștințele obținute.” a apreciat coordonatorul Programului Oficial de Internship al Guvernului României, Secretar de Stat, Oana-Elena Pintilei.

Promovarea Programului Oficial de Internship al Guvernului României va continua în perioada următoare în centre universitare precum Cluj – Napoca și Timișoara cu scopul de a-i îndemna și pe tinerii de aici să aplice în vederea efectuării acestui stagiu de pregătire.


Intră acum și în grupul de