Primarul Ion Lungu își cere scuze sucevenilor pentru traficul din oraș, dar spune că nu se puteau amâna lucrările la podul din Burdujeni: Există riscul să se infiltreze apa și să suspendăm circulația pe întreg podul


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis joi că lucrările la podul peste râul Suceava din cartierul Burdujeni trebuie realizate cât mai repede pentru că exista riscul închiderii podului ca urmare a infiltrațiilor de apă.

El și-a cerut scuze sucevenilor pentru disconfortul creat, dar că riscul mai mare este să se suspende traficul pe pod.

sursa foto Facebook

Primarul a spus că știe că se circulă dificil în municipiu și că face tot ceea ce se poate pentru fludizarea traficului și grăbirea finalizării lucrărilor.

„Aceste lucrări trebuiau făcute încă din toamna anului trecut. Dacă noi nu luăm măsuri, ca urmare a infiltrațiilor de apă putem să ne trezim cu podul închis. Nu avem soluții. Aceste lucrări au o sensibilitate aparte, trebuie condiții meteorologice deosebite. Lucrarea trebuie făcută pe uscat. Chiar dacă se lucrează noaptea, pe banda respectivă nu se poate circula”, a spus primarul.

Pentru fluidizarea traficului Poliția Locală este acolo tot timpul.

„Am cerut să se lucreze cu celeritate. Trebuie să ne grăbim încet să facem o lucrare de calitate”, a spus primarul.

Ion Lungu a arătat că cea mai convenabilă perioadă pentru reabilitarea rosturilor de dilatație ale podului peste râul Suceava din Burdujeni este cea actuală, după Paști și până la Zilele Sucevei, pentru că urmează ca apoi traficul să fie și mai intens.

„Nu avem altă soluție. Există riscul să se infliltreze apa și să suspendăm circulația pe întreg podul. Îmi cer scuze sucevenilor. Este o situație care nu poate fi amânată și trebuie făcută”, a spus Ion Lungu.

Traficul rutier în municipiul Suceava se desfășoară cu dificultate după ce de joi au început lucrările de reabilitare a podului peste râul Suceava din cartierul Burdujeni, iar două benzi ale podului sunt închise pentru executarea lucrărilor.

Aeroportul Suceava a recomandat pasagerilor să-și planifice timpul de deplasare la Aeroport  având în vedere lucrările demarate la podul de peste râul Suceava, de la Bazar, care îngreunează traficul rutier.(T.B.)


Intră acum și în grupul de