Ion Lungu, după ședința conducerii Asociației Municipiilor din România: Am cerut Guvernului urgentarea semnării contractelor cu fonduri europene, dar și compensare financiară pentru primul trimestru al anului. Suceava semnează în această lună contractele pentru Centrul multifuncțional de la Ițcani și pentru Grădinița din Burdujeni sat


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a participat, marți, la București, la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, a declarat că primarii au cerut reprezentanților Guvernului prezenți la ședință urgentarea semnării contractelor de finanțare pentru proiectele europene, dar și compensarea financiară aferentă primului trimestru al acestui an.

Primarul a spus că la Comitetul Director al AMR au fost prezenți, din partea Guvernului, viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

„S-a solicitat din partea primarilor urgentarea semnării contactelor de finanțare pe fonduri europene și compensarea pe trimestrul 1 din anul 2019 a impozitului pe venit de la 41,75 %, cât am primit, la 60%, așa cum a fost aprobat în bugetul de stat pentru acest an”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că a avut întâlniri și la Ministerul Dezvoltării Regionale, dar și la Ministerul de Finanțe referitor la semnarea contractelor de finanțare pe fonduri europene.

„Primele contracte le vom semna până la sfârșitul lunii mai, respectiv pentru Centrul multifuncțional de la Ițcani și pentru Gradinița din Burdujeni sat”, a spus Ion Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de