Doi migranți pakistanezi au fost depistați într-un taxi la Fălticeni. Ei erau în drum spre Iași după ce au ajuns cu o mașină din Timiș în Suceava


Intră acum și în grupul de

Doi migranți pakistanezi care ar fi intenționat să ajungă în Austria au fost depistați, luni, de polițiștii din Fălticeni într-un taximetru condus de un sucevean care îi transporta pe cei doi în Iași.

Fiind audiați, cei doi pakistanezi au recunoscut că au traversat, duminică, ilegal frontiera între Serbia și România, pe jos, în zona județului Timiș, fiind preluați de o mașină și transportaţi în  Suceava.

Ei susțin că au mers pe traseul Turcia-Serbia-România, cu intenţia de a ajunge în Austria.

 Din Suceava, luni dimineața cei doi migranți pakistanezi au fost preluaţi de o persoană pe care nu o cunosc cu care au mers în zona gării din Burdujeni unde le-a facilitat să fie preluați de un taximetrist și transportați până la intrarea în municipiul Iaşi.

 Taximetristul sucevean a declarat că nu știa că cei doi sunt transfugi și că s-a înțeles să-i ducă la Iași ca și cu oricare alt client, iar discuția ar fi fost intermediată de un bărbat pe care nu-l cunoaște.

Cei doi pakistanezi au fost predaţi polițiștilor din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări – Biroul Imigrări Suceava și s-a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „trecerea frauduloasă a frontierei de stat”.(N.B.)


Intră acum și în grupul de