CJ Suceava a lansat procedura de execuție pentru modernizarea cu fonduri europene a patru tronsoane de drum județean pe ruta Dărmănești-Suceava-Dolhasca.Flutur: Vor fi modernizați peste 75 de kilometri de drum care traversează 11 localități


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, lansarea procedurii de execuție pentru modernizarea părții aferente județului Suceava din drumul de pe axa Suceava-Iași, proiect finanțat cu fonduri europene.

„Intrăm în linie dreaptă pentru modernizarea unei lungimi importante de drumuri județene – peste 75 kilometri ce trec prin 11 localități, printr-un proiect de peste 30 milioane euro”, a spus Flutur

El a explicat că este vorba despre modernizarea drumurilor județene incluse în Proiectul axei rutiere strategice Suceava – Iași, fiind vorba de patru tronsoane de drum care traversează 11 localități, în lungime totală de 75,739 km.

Astfel, lucrările vor fi executate pe  DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca,  DJ 208 Dolhasca – Budeni – limita județul Iași,  DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni/Moara, DJ 209D Liteni/Moara – Zaharești – Stroiești – Costâna – Dărmănești.

„După ce Consiliul Județean Iași, desemnat lider de proiect, ne-a predat azi documentația tehnică, s-a lansat procedura de achiziție publică pentru încheierea contractelor de execuție a lucrărilor, pe două loturi: Lot 1 – DJ 208 si DJ 208A, de la Suceava prin Ipotești, Bosanci, Udești, Liteni, Dolhasca,  până la limita cu județul Iași și Lot 2 – DJ 209C si DJ 209D, de la Suceava prin Frumoasa, Liteni/Moara, Zăhărești, Stroiești, Costâna, până la Dărmănești”, a precizat președintele Flutur.

Potrivit acestuia, proiectul, în valoare de 149.902.305,16 lei (peste 30 milioane euro), este finanțat cu fonduri europene prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională și locală.

„În 2016 am găsit un proiect foarte încâlcit, neadaptat la ghidurile finanțatorilor. Ne-am mobilizat și am depus primii proiectul, în noiembrie 2016. Însă lucrurile au trenat și chiar a trebuit să fim promotorii unor modificării legislative pentru a debloca proiectul, care și acestea au durat până au fost adoptate.În sfârșit putem intra în line dreaptă pentru realizarea lucrărilor de modernizare pe o lungime considerabilă de drumuri județene (peste 75 km), pe tronsoane extrem de circulate, traversând 11 localități”, a conchis Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de