O suceveancă a oferit 100 de euro unui polițist pentru a-i programa mai repede proba practică pentru permisul auto după ce a aflat că o poate susține abia în septembrie în Rădăuți sau în iulie în Suceava. Ea a fost plasată sub control judiciar și este cercetată penal pentru dare de mită

O femeie în vârstă de 31 de ani a încercat să urgenteze programarea pentru susținerea probei practice pentru obținerea permisului auto în condițiile în care putea fi programată în septembrie în Rădăuți și în iulie în Suceava și a oferit 100 de euro unui polițist din serviciul de specialitate pentru a-i facilita această înscriere.

Parchetul Tribunalului Suceava a anunțat, joi, că  a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de femeie pentru dare de mită.

Potrivit cercetărilor,  o femeie în vârstă de 31 de ani, se afla, miercuri,  în incinta sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Suceava, în sala de examinări teoretice.

În aceste împrejurări ea a oferit unui ofiţer de poliţie cu funcţie de conducere din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Suceava suma de 100 Euro, formată din două bancnote de 50 Euro, pentru ca polițistul să urgenteze îndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile de serviciu, respectiv să îi urgenteze programarea susţinerii probei practice a examenului de obţinere a permisului de conducere auto.

Femeia a recurs la acest gest în condiţiile în care perioada comunicată ca fiind disponibilă pentru susţinerea probei era septembrie pentru Rădăuţi şi iulie pentru municipiul Suceava.

Cercetările în acest caz continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.(N.B.)