Primarul Ion Lungu a semnat contractul de finanțare pentru Centrul multifuncțional Arta din Ițcani: Sper ca până la 30 iunie să demarăm efectiv lucrările

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a  semnat în această dimineață, la prima oră, împreună cu directorul general al ADR-Nord Est Vasile Asandei, contratul de finanțare pe fonduri europene pentru „Centrul multifuncțional Arta din Ițcani.

Valoarea contractului este de 6.425.130,49 lei, din care contribuția proprie a municipaliatății este de 138.236,97 lei , respectiv o cofinanțare de 2%, iar durata de realizare să fie de 24 de luni.

„Este un proiect așteptat și apreciat de cetățenii Cartierului Ițcani. Licitația a avut loc, s-au depus trei oferte și sper ca până la 30 iunie să demarăm efectiv lucrările”, a spus primarul.

Potrivit primarului, ofertele au fost depuse de firmele Loial Impex în asociere cu Casa Grup, ConBucovina și Buiding House SRL Suceava.

„Sunt trei oferte depuse și sperăm ca din aceste oferte să fie cel puțin una eligibilă să avem semnat contractul până la 30 iunie să putem demara lucrările”, a spus primarul.

Primăria Suceava a realizează prin POR 2014-2020 Centrul Mulltifuncțional „Arta” din Ițcani prin reamenajarea clădirii fostului cinematograf Arta.

Proiectul presupune construcția  a două corpuri de clădire, respectiv actualul corp al cinematografului Arta și o extindere cu parter și etaj.

Primarul a subliniat că municipalitatea este obligată să păstreze obiectul de activitate al cinematografului și că acolo va  fi amenajat un cinematograf.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar de execuție a investiției este de doi ani.

Potrivit primarului, la parter este o sală polivalentă cu 200 de locuri, centrul pentru activități recreative, centrul de consiliere și informare, iar la etaj centrul de consiliere educațională, grupuri sanitare, etaj tehnic și birouri.(T.B.)