Echipaje din Germania, Serbia, Ucraina, Republica Moldova și România înscrise la Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare „HARD & SOFT” organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din USV


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din  Suceava a anunțat că organizează,  în perioada 19  – 26 mai 2019, Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare HARD & SOFT, aflat la a XXVI-a ediţie.

Hard&Soft este un concurs adresat studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul a 5 zile, echipe formate din câte 4 studenți vor încerca, iar unii cert vor și reuși cu brio, să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate. O asemenea reușită solicită cunoștințe avansate din domeniile menționate anterior, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare, și nu numai.

Concursul a debutat în anul 1994, cu sprijinul Profesorului John MILNER, de la City University din Londra, în calitate de președinte al juriului la primele 9 ediții ale concursului. Începând cu anul 2003, coordonarea activității de jurizare a fost asigurată de Profesorul Timothy HALL, de la Universitatea din Limerick, Irlanda.

Concursul Hard&Soft a devenit o competiție internațională de prestigiu, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studențești europene. De-a lungul timpului echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanţi ai mai multor universități partenere din Europa, până astăzi peste 1100 de studenți confruntându-se la Suceava, cu provocări tehnice spectaculoase.

La ediţia 2019 a concursului s-au înscris 15 echipaje – 9 echipaje din ţară (Cluj Napoca, Iași și Oradea cu câte un echipaj, București, Timișoara și Suceava cu câte două echipaje) şi 6 echipaje din exterior (Cernăuţi și Vinița – Ucraina, Chişinău – Republica Moldova cu două echipaje, Novi Sad – Republica Serbia, Ilmenau – Germania cu câte o echipă). 

Pentru ediţia 2019 juriul concursului este format din Timothy HALL, Universitatea din Limerick, Irlanda – președinte, Ciaran MacNAMEE de la aceeași universitate,  Felix A. HIMMELSTOSS de la University of Applied Sciences Technikum Wien, Austria, Heinz-Dietrich WUTTKE de la Technische Universitat Ilmenau, Germania, Jean Michel DUTHILLEUL de la Universitatea Lille 1, France, în calitate de membri.

 

Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educației Naționale, al Primăriei Suceava şi al Consiliului Local Suceava, al Consiliului Județean Suceava, precum şi al unor companii importante din județele Suceava și Botoșani, care se implică în sprijinirea, încurajarea și afirmarea tinerilor care se formează în universitatea noastră și în România, a învățământului ingineresc românesc, în general. Sprijinul acestora va contribui la reuşita acţiunilor propuse, frontul comun astfel creat aducând un beneficiu de imagine firmelor respective, facultăţii noastre şi, nu în ultimul rând, comunităţii ştiinţifice sucevene.

Joi, 23 mai 2019, se desfășoară în USV și cea de a 8-a Conferință a Coaliției Române pentru Educație în Inginerie, cu tema Educația și formarea inginerilor în contextul evoluției tehnologiei informației și comunicațiilor (www.creding.ro).

Prezentarea sistemelor realizate de echipele competitoare, ca răspuns la tema-proiect propusă de juriu, un adevărat spectacol al unor sisteme la cheie puse în funcţiune, va avea loc pe parcursul zilei de vineri, 24 mai 2019.

Festivitatea de premiere se va desfăşura vineri, 24 mai 2019, începând cu ora 16:00, în Aula din corpul E.(C.P.)


Intră acum și în grupul de