Zeci de mii de participanți la Hora Bucovinei de la Bucșoaia. Liberalii, îmbrăcați în costume populare tradiționale, s-au prins în horă. Flutur: Vremea a ținut cu noi și am alungat norii deși prognoza meteo spunea că va fi ploaie – FOTO


Intră acum și în grupul de

Zeci de mii de persoane au participat, duminică, în Tabăra Bucșoaia, la Hora Bucovinei, iar politicienii s-au prins în horă, liberalii venind îmbrăcați în costume populare tradiționale.

Ca de obicei, manifestarea a început și în acest an cu o paradă a portului popular, iar ulterior participanții au început să danseze, iar apoi au încins o horă în care s-au prins politicieni de la toate partidele, dar liberalii erau în costume populare tradiționale.

Astfel, în costume populare au dansat Gheorghe Flutur, Angelica Fădor, Ion Lungu, Ilie Boncheș, iar Flutur a recunoscut că și-a cumpărat costum nou pentru această sărbătoare.

„Vremea ține cu noi, după atâtea zile ploiase. Am alungat norii. Dumnezeu are inimă bună. Am înșelat și timpul probabil că au amenințat că plouă”, a spus Flutur.

El a mai arătat că a venit cu un costum popular nou.

„Azi l-am îmbrăcat prima dată. E făcut la mine în sat în Botoșana”, a spus Flutur.

Între participanţi la această manifestare s-au aflat numeroşi politicieni între care liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, deputatul PSD Eugen Bejinariu, liderul ALDE Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, liderul Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor care a venit împreună cu foștii miniștri Daniel Constantin și Nicolae Bănicioiu.

Deși se află în campanie electorală, politicienii din diverse partide s-au salutat și au discutat, fiind o abordare nouă în condițiile în care, în anii precedenți, grupurile politice aflate pe poziții divergente se evitau în cadrul acestui eveniment.

La „Hora Bucovinei” au mai fost prezenți deputatul PNL Dumitru Mihalescul, vicepreședintele CJ Suceava Gheorghe Niță, dar şi subprefectul Silvia Boliacu precum și numeroşi primari din comunele din zona de munte a judeţului Suceava.

În cadrul acestei manifestări, organizată în tabăra Bucşoaia din oraşul Frasin, au fost prezentate obiceiuri şi tradiţii specifice stânei, expoziţie a produselor meşterilor populari, momente folclorice, produse culinare specifice zonei, expoziţii de animale.

Pe parcursul acestei zile, participanţii la Hora Bucovinei asistă şi la spectacole susţinute de Ansambluri artistice profesioniste, dar și de grupuri folclorice din judeţul Suceava.(T.B.)


Intră acum și în grupul de