Poliţiştii au aplicat amenzi „pe rupte” la sfârşitul săptămânii


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere şi ale formaţiunilor de profil din teritoriu, au acţionat la sfârşit de săptămână în zona de competenţă, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulaţie, în special de depăşirea limitei legale de viteză şi depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. Rezultatele nu s-au lăsat prea mult aşteptate, amenzile aplicate depăşind 300 milioane de lei vechi. Potrivit IPJ Suceava, au fost constatate 5 infracţiuni, toate la regimul circulaţiei, în schimb au fost aplicate 395 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.860 lei, din care 3 pentru alcool, 128 pentru viteză, 42 pentru lipsa centurii, 4 pentru defecţiuni, 3 pentru neacordare prioritate auto, una pentru neacordare prioritate pietoni, 3 pentru lipsa ITP, una pentru lipsa RCA, 27 de persoane au fost amendate pentru că vorbeau la telefonul mobil în timpul şofatului, două persoane pentru că au trecut pe culoarea roşie a semaforului şi 134 alte abateri. Totodată, au fost aplicate sancţiuni şi celorlalţi participanţi la trafic, astfel : 14 pietoni, 7 biciclişti, 2 mopedişti şi 16 căruţaşi.

În cadrul acţiunii au fost reţinute în vederea suspendării un număr de 10 permise de conducere, din care 3 pentru alcool, 3 pentru prioritate, 2 semafor roşu, 1 neacordare prioritate pietoni, 1 neprezentare în 24 h de la comiterea unei tamponări, precum şi reţinerea a 10 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii au exemplificat cu S. Alexei, în vârstă de 51 ani, din municipiul Suceava, ce a condus un autoturism pe Calea Burdujeni din municipiul Suceava, având o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au întocmit dosar de cercetare penală.


Intră acum și în grupul de