Primarul Ion Lungu susține că municipiul Suceava are nevoie de mai multe poduri peste râul Suceava. Un nou pod este cel de pe ruta ocolitoare 2


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că municipiul Suceava are nevoie de mai multe poduri peste râul Suceava și că decizia de a construi un nou pod pentru fluidizarea traficului în zona comercială este corectă.

El a spus că situația determinată de lucrările la podul peste râul Suceava din zona Bazar arată nevoia de soluții alternative și a explicat că dacă acum nu se executau lucrările de reabilitare a rosturilor de dilatație exista riscul ca în toamnă podul să fie închis în totalitate, iar circulația să se desfășoare doar pe podul de la Ițcani.

Primarul a arătat că în ceea ce privește stadiul lucrărilor, acum se montează hidroizolația, urmând ca în următorele două zile să se toarne asfalt, stratul de bază și apoi stratul de uzură, iar ulterior să fie montate rosturile de dilatație.

După ce se finalizează aceste operațiuni se va trecere la celelelate două benzi urmând aceiași pași.

Primarul speră ca lucrările să fie finalizate în termenul asumat de firma de construcții.

Totodată, el a subliniat necesitatea construirii mai multor poduri peste râul Suceava și a precizat că la noul pod lucrările se desfășoară corespunzător.

Primarul Ion Lungu a mai declarat că un alt pod peste râul Suceava va face parte din ruta ocolitoare 2, proiect care este în atenția Băncii Mondiale după ce proiectul a fost votat de suceveni în cadrul unei consultări și că urmează să se întâlnească în luna iunie cu reprezentanții Băncii Mondiale pentru discuții privind finanțarea proiectului.

El a menționat că ruta ocolitoare 2 ar avea o lungime de 13 kilometri și că, la vremea inițierii proiectului, costurile se ridicau la 38 de milioane de euro.(T.B.)


Intră acum și în grupul de