10 focuri de armă, țigări de 400.000 de lei confiscate, dar nici un contrabandist reținut la granița cu Ucraina


Intră acum și în grupul de

Nici cele 10 focuri de armă trase în plan vertical și nici somațiile venite din partea polițiștilor de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației nu i-au stopat pe contrabandiștii de țigări descoperiți mercuri noaptea, la aproximativ 30 de metri de granița cu Ucraina, aceștia reușind să se facă nevăzuți în noapte.

Conform informațiilor oficiale, în jurul orelor 01:55 un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Brodina a observat, cu aparatura de vedere pe timp de noapte, la aproximativ 30 de metri de frontiera de stat, pe direcţia comunei Straja, mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat autoturismul şi coletele cu ţigări şi au fugit spre teritoriul statului ucrainean.

Interesant este faptul că deși polițiștii de frontieră au tras zece focuri de avertisment în plan vertical, bărbații nu s-au supus somațiilor legale, traversând granița în Ucraina.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

După ce au efectuat cercetările de rigoare  au fost descoperite mai multe colete cu țigări şi un autoturism marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie. Atât maşina cât şi ţigările au fost duse la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor.

În urma inventarierii ţigărilor din autoturism cât şi a coletelor găsite în zonă, a rezultat cantitatea de 33.950 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 397.215 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul de teren a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în continuare se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale. (M. Chira)


Intră acum și în grupul de