Senatorul Virginel Iordache anunță că va acționa în judecată pe cei care au mințit despre cazul său și transferul cu elicopterul la București. El povestește pas cu pas situația medicală pe care a avut-o și mulțumește medicilor de la SJU Suceava: Nu poți folosi sănătatea, familia ta și a altor oameni ca trambulină în cariera pe care dorești să ți-o creezi


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD Viriginel Iordache a revenit, joi, pe pagina sa de socializare cu precizări referitoare la cazul său medical și povestește pas cu pas situația prin care a trecut, subliniind că apreciază profesionalismul medicilor din SJU Suceava, dar în același timp anunță că va acționa în instanță pe cei care au transmis informații mincinoase.

Vă prezentăm integral postarea senatorului PSD de Suceava, Virginel Iordache:

„Întotdeauna am considerat că sunt lucruri despre care nu poți vorbi in public. Nu poți folosi sănătatea, familia, ta și a altor oameni ca trambulină in cariera pe care dorești să ți-o creezi. Sunt lucruri pe care nu trebuie sa le înveți dintre-o carte . Sunt lucruri care se simt.

Dar ce mi se întâmplă in aceste zile nu am crezut că mi s-ar putea intampla vreodată . Au fost zile care mi-au înnegurat sufletul, zile când mi-am aflat prietenii dar mai ales neprietenii .

Mă gândesc dacă mai rămân sau nu pe facebook. Am considerat întotdeauna ca aceasta pagină poate fi folosită ca o platforma pe care sa schimbam idei, informații sa ne vorbim despre ceea ce ne apropie și nu să ne jignim .

Am fost acuzat de tot felul de netrebnicii pe care le-as fi săvârșit in perioada aceasta cand am o suferință fizică .

Nu scriu aceste rânduri pentru a mă plânge, nici pentru a mă disculpa ci pentru a clarifica niște chestiuni legate de prezentarea trunchiată a unor știri legate de starea mea de sănătate.

Vis-a-vis de articolul apărut zilele trecute, preluat de mai multe agenții, in care se vorbește despre starea mea de sănătate, despre diagnostice, prognosticuri și de folosirea unui elicopter fac următoarele precizări:

-starea mea de sănătate s-a degradat brusc in noaptea de duminică 12.mai. 2019, când am început să am frisoane puternice, dureri de cap și de articulații, foarte intense . Luni 13.mai. 2019 am rămas acasă cu aceleași simptome, crezând că starea mea de sănătate se va ameliora. Luni, noaptea, febra a început sa crească , ajungând la 39,6, durerile de cap și de articulatiii deveniseră aproape insuportabile. In aceste condiții marți 14. Mai.2019 dimineața ( și nu miercuri cum scrie in articolul mincinos) la ora 8.30 m-am prezentat la Urgente la Spitalul SF. Ioan cel Nou din Suceava . Aici am rămas pana in jurul orei 14….?!, timp in care mi s-a administrat un algolcalmin injectabil, perfuzii cu B1 si B6, am fost consultat de 2 medici de specialitate . Mi s-a făcut de asemenea un ECO cord, care nu a dezvăluit nimic din cauzele bolii . După aceste examene medicale , am fost informat ca medicii nu știu ce diagnostic să-mi dea că există o polemică medicală și că in seara respectivă voi fi internat la Reumatologie . In toată aceasta perioada starea mea de sănătate se degrada continuu.

La sosirea mea in secția de Reumatologie, medicul mi-a spus că de fapt locul meu nu este acolo ca nu rămân decât peste noapte, pentru ca s-ar putea sa am ceva viral și trebuie sa merg la Infecțioase . Apoi a venit medicul de gardă, de la Infecțioase spunându-mi ca nu as avea simptome de infecțioase, dar dacă as dori, a doua zi m-ar putea interna, dar trebuie sa mă informeze ca pe secție este epidemie de rujeolă . Evident miercuri am fost internat la secția de infecțioase, mi s-a făcut un tratament și mai multe investigații, dar starea mea de sănătate se degrada continuu. Eram suspect de meningită, de o enteroviroza sau o infectie cu mycoplasma și de multe altele pe care nu are rost sa le însir. Noaptea de miercuri spre joi a fost cumplită . Febra a crescut , transpirații puternice si dureri de cap incredibile .

Joi dimineața la vizită ii relatez toate aceste simptome medicului care mă îngrijea și am avut o discuție sinceră cu domnia sa. Mi s-a spus clar ca este o boala infecțioasă, că observâ că starea mea s-a înrăutățit ( slabisem 4-5 kg in trei zile), că in urma hemoculturilor nu se reușise sa se izoleze nimic. Si crede că ar fi bine să fac puncții lombare pentru a elucida enigma meningitei . Pentru ca nu aveam celelate semne specifice meningite, am refuzat punctiie( bine am făcut) . La întrebarea mea ce să fac, in aceste condiții, domnia sa mi-a spus ca poate ar fi mai bine, sa încercam un transfer la o clinică universitară de specialitate, unde exista o mai mare varietate a metodelor de investigație .

Nu s-a pus nicio clipă problema de lipsa de profesionalism, de lipsă de deontologie profesională din partea medicilor și a personalului medical din cadrul Spitalului din Suceava. Ba dimpotrivă tot personalul a dat dovadă de disponibilitate, de profesionalism dar atât s-a putut face la Suceava.

Nu am refuzat nici-un demers medical (cu excepția celui menționat), nu am pus la îndoială niciun moment capabilitatea medicilor din Spitalul Județean Suceava.

In urma demersurilor făcute de medicul ce mă îngrijea, am primit acordul transferului de la Suceava la Spitalul de boli infecțioase “Matei Balș” din București, iar mijlocul de transport nu putea fi altul, decât salvarea sau elicopterul, deoarece transportul trebuia sa se facă sub supraveghere medicală .

Dată fiind starea sănătății mele faptul ca salvarea ar fi făcut cel puțin 6 -7 ore pana la București s-a hotărât sa fiu transferat cu elicopterul in condițiile in care vremea o permitea și elicopterul disponibil. Lucru cu care am fost de acord. Precizez ca nu am dat nici-un telefon, nu am vorbit cu nimeni despre transportul meu, lucruri care pot fi verificate cu ușurintă. De toate aceste aspecte s-a ocupat medicul care mă trata și care a fost mai mult decât corect cu mine . Medicul nu a tratat senatorul ci pacientul, alegând cele mai optime metode pentru a-i conserva starea de sănătate. Din aceste motive dar și din altele ii multumesc din tot sufletul și ii voi rămâne profund recunoscător.La Spitalul “Matei Balș” am fost supus unor ample investigații in urma cărora mi s-a pus diagnosticul de endocardită infecțioasă . O boală pe care nu o doresc la nimeni .

Aceasta este sinteza filmului mult discutatului caz Iordache. Mărturie sunt analizele medicale, fisele de observații, diagnostic etc.

Acum, in final nu pot sa nu mă întreb cât de josnic trebuie sa fii sa minți, sa folosești starea de sănătate a unui om ca armă politică , de ce trebuie să ne comportam in felul acesta?

Mai trebuie făcută o precizare : este firesc oare sa scrii articole (poate la comandă) fără cea mai mică documentare? Las pe cei care citesc sa judece dacă acest comportament se numește jurnalism. Eu, in schimb, îmi rezerv dreptul de a acționa in judecată pe toți cei care au mințit .

Nu pot încheia acest demers fără sa multumesc din tot sufletul,încă o dată, tuturor medicilor, personalului medical din Spitalul “ SF Ioan cel Nou din Suceava care s-a comportat exemplar și pe care ii asigur de întregul meu respect .

Stimate cunoștințe de pe Facebook, acum puteți înjura in cunoștința de cauză . Sa auzim numai și numai de bine!!”


Intră acum și în grupul de