Șase focuri de armă la granița româno-ucraineană pentru prinderea unor contrabandiști. Polițiștii de frontieră suceveni au reușit o captură de țigări de contrabandă în valoare de peste 630.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore la frontiera cu Ucraina țigări de contravand, 57.456 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 672.000 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în cursul zilei de sâmbătă, polițiști din Sectorul Poliției de Frontieră Brodina au observat, pe direcția localității Straja mai mult persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, câteva colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, acestea au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce polițiștii au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment în vederea cercetării în comun a cazului, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de verificare a zonei.

Cele 20 de colete descoperite la fața locului au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 41.460 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 485.000 lei.

Poroch-Serițan a mai spus că polițiști de frontieră din cadrul aceluiași sector, pe timpul unei misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, au descoperit în aproprierea frontierei de stat, tot sâmbătă, în jurul orei 20.00, pe raza localității Costileva mai multe colete abandonate care conțineau țigări.

Baxurile au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.000 pachete țigări, provenite din Ucraina, în valoare de 152.000 lei.

În continuare se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora, precizează sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de