Numeroși suceveni stau de ore la cozi la secțiile de vot din străinătate. În județul Suceava prezența la europarlamentare este de aproape 33 la sută. A fost depășit cvorumul pentru validarea referendumului pe justiție.


Intră acum și în grupul de

Procentul de 30 la sută prezență la vot pentru validarea referendumului pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis a fost depășit, ceea ce înseamnă că referendumul va fi validat.

Peste 195.000 de suceveni au votat, duminică, până la ora 17:00 la alegerile europarlamentare, iar peste 160.000 de suceveni s-au pronunțat și în cadrul referendumului inițiat de președintele Klaus Iohannis.

Numeroși suceveni se află de ore în șir la cozi la secțiile de votare din străinătate și acuză proasta organizare. La secțiile de votare din străinătate au fost instalate puține cabine de vot față de numărul de votanți.

Unul dintre ei, Bogdan Curic, a spus că la secția de votare din Liege e bătaie de joc.

„După aprox 5 ore, la Liege începe bătaia de joc : ” Nu va convine, mergeți la Brussel”, ” oricum stati degeaba, pt ca se termina buletinele”…se merge pe principiul ca lumea o sa renunte la vot din diverse motive : sete, foame, nevoi fiziologice.. si chiar functioneaza. După ce am pierdut jumate de zi pe strada ,constat cu stupoare ca adevarata coadă e în hotel, unde se înghesuie lumea pana la ultimul etaj. Pentru a mai trage de timp pana la închidere, comisia întârzie procedura de vot punandu-i pe alegători să completeze declaratii precum ca nu au votat în altă parte. Lumea care sta de la 8, deja pleaca si uite-asa ne-am căcat în democrație, asa cum s-a căcat Virginel în elicopter”, a scris suceveanul pe pagina sa de socializare.

„4 -5 ore coada pentru votat la Frankfurt,Offenbach,cel putin 3-4000 mii de cetateni”, scrie și Romy Rusu pe pagina sa de socializare

Astfel, la ora 17:00 din cei 603.678 de suceveni înscriși pe liste permanente și speciale au votat 178.117 pe liste permanente și speciale, 17.210 pe liste suplimentare, 176 cu urna mobilă, totalizând 195.845 de votanți, ceea ce reprezintă 32,44 %.

La referendum au votat 148.829 votanți pe liste permanente, 14.736 votanți pe liste suplimentare, 72 cu urna mobilă, totalizând 163.637 de  votanți, respectiv 27,10 % din total.

.


Intră acum și în grupul de