Sindicaliştii suceveni ai CNS „Cartel ALFA” se pregătesc de protest


Intră acum și în grupul de

„Uniunea Sindicală Teritorială Suceava a CNS – Cartel ALFA, sindicatele din sistemul bugetar afiliate la confederaţie, în numele lucrătorilor din administraţia publică, educaţie, finanţe, sănătate şi poliţie pe care îi reprezintă, se declară împotriva măsurilor propuse de către Guvernul României de a reduce „deficitul bugetar” prin amputări de drepturi salariale. Considerăm că legea pentru salarizarea unitară în sectorul bugetar este unicul mijloc de reglemetare a salariilor, a sporurilor şi a altor drepturi de personal”, a precizat miercuri, preşedintele filialei locale a Cartel ALFA, Timofte Miftode.

Potrivit acestuia, diminuarea salariilor de bază pentru anumite categorii de funcţionari publici, intenţia de a elimina salariile de merit şi a fondului de premiere, precum şi obligarea ordonatorului de credite să se încadreze în fondurile bugetare aferente cheltuielilor de personal determină nemulţumirea angajaţilor, funcţionarilor publici şi personalului contractual faţă de decizia guvernamentală de diminuare drastică a veniturilor.

„Întrucât nu găsim înţelegere la nivelul guvernamental, iar negocierile se vor a fi un eşec având drept consecinţă amputarea drepturilor salariale legal obţinute, ale membrilor noştri, am hotărât să declanşăm acţiuni sindicale de protest. Astfel, luni, 23 martie, între orele 11-13, vom organiza un miting de protest la care vor participa peste 200 persoane, urmând ca în funcţie de rezultatele negocierii să se decidă etapele următoare ale acţiunilor de protest”, menţionează Timofte Miftode.


Intră acum și în grupul de