Cod galben de furtună de în jumătatea vestică a județului Suceava și cod galben de vânt în zona joasă a județului. Meteorologii informează că vremea va fi instabilă până sâmbătă


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o avertizare cod galben care include jumătatea de vest a județului Suceava.

Avertizarea este valabilă de marți de la ora 14:00 până miercuri la ora 02:00.

Meteorologii arată că, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, nordul Munteniei, precum și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

ANM a emis și o avertizare cod galben de vânt puternic până la ora 18:00 pentru zona joasă a județului Suceava și se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55…60 km/h.

Totodată meteorologii au emis o informare meteo valabilă de marți până sâmbătă la ora 10:00 de vreme instabilă.

ANM arată că, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, marți (28 mai) și miercuri (29 mai) îndeosebi în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului.

 Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.(N.B.)


Intră acum și în grupul de