DSP Suceava a solicitat medicilor de familie să transmită până în 14 iunie necesarul de vaccin anti HPV pentru vaccinarea la cerere a fetelor din grupa de vârstă 11-14 ani


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a solicitat medicilor de familie din judeţ să reevalueze necesarul de vaccin anti HPV pentru vaccinarea fetelor din grupa de vârstă 11-14 ani, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii este în curs de achiziţionare a acestui vaccin.

Într-un comunicat de presă al DSP Suceava se precizează că vaccinarea se va face numai la cerere și cu acordul părinților, cu un produs vaccinal superior, care asigură protecție împotriva a 9 tulpini de HPV(Human Papilloma Virus).

Sursa citată menţionează că în anii trecuți solicitările de vaccinare anti HPV au fost foarte mici în judeţul Suceava, astfel că în anul 2017 s-au înregistrat doar două cereri, iar în anul 2018 au fost 15 solicitări care însă nu au putut fi onorate din cauza lipsei vaccinului.

DSP Suceava mai precizează că necesarul de vaccin anti HPV din judeţ va fi centralizat până pe data de 14 iunie 2019 și va fi comunicat Ministerului Sănătății.

Reamintim că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţase la sfârşitul lunii februarie, într-o conferinţă de presă, că MS a lansat procedura de licitaţie pentru achiziţionarea de vaccin anti HPV.

(L.B)


Intră acum și în grupul de