Cercetaţi penal pentru că au emis adeverinţe de salariu false


Intră acum și în grupul de

O suceveancă a depus la o bancă 6 adeverinţe de salariu false pentru obţinerea a două credite, „binefăcătorii” fiind acum cercetaţi penal. Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, a confirmat miercuri, rezoluţia IPJ Suceava prin care s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de două persoane ce au falsificat 6 adeverinţe de salariu. Astfel, I. OVIDIU, în vârstă de 54 ani, din municipiul Suceava, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „fals material în înscrisuri oficiale”. Acesta a completat în fals 3 adeverinţe de salariu pe numele LĂCRĂMIOAREI K., înscriind un salariu mai mare pe acestea şi a semnat la rubrica „contabil şef/director economic”, fără a avea vreo calitate în cadrul societăţii comerciale emitente a adeverinţelor şi a înscris menţiunea „conform cu originalul” pe copiile carnetului de muncă ale femeii, pe care s-a falsificat cuantumul salariului.

De asemenea, K. AMJED, în vârstă de 44 ani, din municipiul Suceava are dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de „fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „fals material în înscrisuri oficiale”. Acesta a semnat la rubrica „director general” pe 3 adeverinţe de salariu emise pe numele LĂCRĂMIOAREI K., pe care a fost înscris un salariu mai mare decât cel înscris în carnetul de muncă, în baza cărora femeia a contractat credite bancare şi a semnat, de asemenea, pe copiile carnetului de muncă folosite de aceasta la unităţile creditoare, confirmând, în fals, că acestea sunt conforme cu originalul, deşi salariul de pe copiile acestui document a fost majorat, în fals, prin modificarea salariului real.

Documentele falsificate au fost folosite de K. LĂCRĂMIOARA la două unităţi bancare pentru obţinerea a două credite pentru nevoi personale în valoare totală de 21.500 lei.


Intră acum și în grupul de