Aproape 5500 de absolvenţi suceveni de liceu s-au înscris pentru susţinerea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale în prima sesiune a Bacalaureatului


Intră acum și în grupul de

Aproape 5500 de absolvenţi de liceu din judeţul Suceava s-au înscris pentru susţinerea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale în prima sesiune a Bacalaureatului, din care 556 sunt din seriile anterioare.

Potrivit ISJ Suceava, pentru susţinerea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, în judeţul Suceava s-au înscris 4900 de candidaţi din seria actuală şi 556 din seriile anterioare.

La Proba A –  Competențe lingvistice de comunicare orală în limba română, care se desfăşoară în data de 3 şi 4 iunie, vor susţine această probă 4937 de elevi, alţi 519 candidaţi au susţinut proba în sesiunile anterioare ale examenului.

La Proba B – Competențe lingvistice de comunicare orală în limba maternă (limba ucraineană), prevăzută să se desfăşoare în perioada 5-6 iunie 2019,  vor participa 24 de elevi.

La Proba C – Competențe lingvistice într-o limbă de circulație internatională, care se va desfăşura în perioada 12-13 iunie 2019,  vor susține proba 4480 elevi , din care la limba engleză – 3958 de candidaţi, la limba franceză – 504, la limba germană – 17 şi la limba spaniolă – un candidat, iar alţi 976 de candidaţi au echivalat competențele cu certificate europene în cadrul unor examene cu recunoaștere internatională sau au susținut proba în serii anterioare.

La Proba D – Competențe digitale, ce ar urma să aibă loc în zilele de 7, 10 şi 11 iunie 2019, vor susţine proba 4066 de candidaţi, în timp ce alţi 1390 de absolvenţi de liceu au echivalat proba cu certificate ECDL sau CERTIPRO sau au susținut proba în serii anterioare.

“La probele A, B, C, D (competențe lingvistice și digitale) centre de examen sunt toate liceele de stat și particulare (40), cu excepția liceelor particulare: Liceul Teoretic ”Moldova” Suceava, Liceul Tehnologic ”Moldova Suceava”, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Suceava, Centrul de Studii ”Ștefan cel Mare și Sfânt -Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Liceul ”Natanael” Suceava – arondate la licee de stat din cauza numărului mic de candidaţi”, se arată în comunicatul de presă al ISJ Suceava.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de