Prefectul Mirela Adomnicăi: Lucrările continuă la șoseaua de centură chiar în condiții meteo nefavorabile. Termenul de finalizare a rămas 17 septembrie


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a efectuat, marți o vizită de lucru pe șantierul rutei ocolitoare a Sucevei, împreună cu reprezentantul DRDP Iași, beneficiarului lucrării – și a constatat că, pe șantier, sunt  executate   lucrările posibile în condițiile meteo nefavorabile din această perioadă. 

Potrivit Prefecturii Suceava, constructorul continuă lucrările la șoseaua de centură a Sucevei, iar întrucât acum pe șantier s-a alocat încă un utilaj de foraj, s-a mărit ritmul, în medie fiind executate  150 de foraje zilnic.

În prezent, se lucrează la zidul de sprijin pentru care stadiul fizic  este în proporție de  78%,  din lucrări,  la parcarea de pe DN2 s-au realizat 80% din lucrările de terasamente și se lucrează la structura de rezistență a clădirii pentru spațiile de serviciu.

Totodată, a fost realizată 90% construcția clădirii din parcarea de la km 8+800 și se lucrează în prezent la instalațiile aferente.

La această dată, pentru lucrările la șoseaua de centură a Sucevei  nu există nicio plată restantă, în prezent fiind în curs de certificare  lucrări executate în valoare de 8,7 milioane lei, fără TVA, precizează sursa citată.

În ceea ce privește procedura de desemnare a consultantului care să supervizeze desfășurarea lucrărilor, Prefectura Suceava arată că aceasta a fost  demarată în anul 2018, dar nu s-au depus oferte  până în 2019. Contractul a fost încheiat cu  societatea ieșeană ECOMARY, la data  de 22 mai 2019, pentru o perioadă de 93 de luni, din care 84 de luni reprezintă perioada de garanție a lucrărilor  La obiectivul ruta ocolitoare a Sucevei s-a păstrat termenul de nouă luni ca perioadă de execuție a lucrărilor, iar 17 septembrie 2019 este termenul de finalizare a lucrărilor asumat de constructor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de