Terenuri agricole din comuna Boroaia puse în pericol după erodarea unui mal al râului Moldova. În zonă se ancorează bușteni care să devieze curentul principal al râului


Intră acum și în grupul de

Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava acționează marți după amiaza în comuna Boroaia pentru a evita inundarea unor terenuri agricole puse în pericol de erodarea unui mal al râului Moldova.

Potrivit SGA Suceava, în urma precipitațiilor căzute în ultima perioadă, în zona localității Boroaia, în aval de confluența râului Moldova cu râul Seaca, pe malul drept, pe o lungime de aproximativ 150 metri liniari, s-a accentuat fenomenul de eroziune de mal deja existent.

Sursa citată arată că eroziunea pune în pericol terenuri agricole, respectiv pășunea comunală.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava a deplasat imediat la fața locului opt angajați și o autoutilitară pentru a interveni în sprijinul autorităților locale.

Potrivit SGA Suceava a fost luată decizia de a se ancora bușteni în malul erodat și de a se încerca devierea curentului principal al râului Moldova până ce situația va permite intervenția cu utilaje în albie.(N.B.)





Intră acum și în grupul de