Sucevean lovit în cap de o cărămidă căzută de pe faţada unui bloc


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au încercat în zadar duminică dimineaţă să îndepărteze elementele de construcţie de pe faţada unui bloc, ce prezintă pericol pentru populaţie. Duminică, la ora 08:29, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost înştiinţat, prin Dispeceratul 112, de rănirea unui trecător în urma căderilor de elemente de construcţie de la faţada unui bloc. Este vorba despre Z. O., în vârstă de 20 ani, ce prezenta o plagă la cap, acesta fiind preluat de către o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava pentru investigaţii amănunţite.
Potrivit ISU Suceava, Detaşamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autoscară mecanică, în municipiul Suceava, b-dul 1 Decembrie, la monitorizarea şi încercarea de îndepărtare a pericolului, dar datorită condiţiilor grele şi a altitudinii, fiind vorba despre nivelul etajului X, este necesară o schelă pentru a se putea îndepărta elementele de construcţie – cărămidă ornamentală şi tencuială, astfel protejând trecătorii şi geamurile locuinţelor blocului.

Căpitanul Dan Baltaru, din cadrul ISU „Bucovina” Suceava, precizează că în momentul de faţă locul este asigurat de către echipaje de jandarmi şi poliţia comunitară, urmând ca asociaţia de proprietari să ia măsuri de remediere a faţadei blocului cu schelă.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – Bucovina al judeţului Suceava reaminteşte obligaţia instituţiilor, operatorilor economici şi asociaţiilor de proprietari de a verifica starea faţadelor construcţiilor, acolo unde se constată pericol de cădere a elementelor de construcţie să marcheze şi să asigure zona pentru a nu pune în pericol trecătorii, iar remedierea faţadelor construcţiilor să se realizeze cu firme specializate.
Atragem atenţia asociaţiilor de proprietari că răspunderea juridică, în caz de vătămare cu elemente de construcţie, le revine”, precizează căpitanul Baltaru.


Intră acum și în grupul de