Cod galben de furtuni și ploi însemnate cantitativ în județul Suceava până la ora 23:00. Vremea va continua să fie instabilă până vineri seara

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare generală cod galben de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate valabilă în județul Suceava până la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și nordul Moldovei, nordul și estul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Totodată, ANM a actualizat și informarea meteo de vreme cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată cantități de apă însemnate valabilă până vineri la ora 23:00.

Astfel, meteorologii arată că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

 Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.  Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.

loading...