Un nou cod galben de ploi abundente pe parcursul zilei de vineri în județul Suceava. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 45…50 l/mp


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineața, o avertizare generală cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate care include și județul Suceava.

Avertizarea este valabilă, vineri, de la ora 10:00 până la ora 22:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nord-vestul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, nordul Olteniei, precum și în toate zonele de munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 45…50 l/mp.

ANM a actualizat tototdată și informarea meteo de vreme instabilă valabilă până luni.

Astfel, potrivit informării, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de