DSP Suceava anunță că supraveghează zonele afectate de inundații din Arbore și Marginea și a distribuit 750 de tablete pentru dezinfecția fântânilor


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava anunță că supraveghează zonele afectate de inundații din Arbore și Marginea și a distribuit 750 de tablete pentru dezinfecția fântânilor

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava colaborează cu unităţile administrative teritoritoriale Arbore şi Marginea pentru aplicarea acţiunilor din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii, a anunțat directorul executiv al DSP Suceava, Liliana Grădinariu.

Ea a spus că pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene Suceava s-au deplasat în zonele afectate în vederea supravegherii populaţiei din punct de vedere epidemiologic.

Totodată, medicii de familie au fost rugaţi să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din zonele afectate.

„Au fost distribuite 750 de tablete de Clorom Javel pentru dezinfecţia fântânilor. După efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie şi catagrafiere a fântânilor afectate se vor recolta probe de apă în cursul săptămânii următoare în vederea monitorizării calităţii apei potabile”, a precizat Grădinariu.

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava recomandă populației luarea următoarelor măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor:

a) să consume apa îmbuteliată, să nu bea apa direct din fântâni sau de la robinet;

b) să utilizeze pentru prepararea alimentelor apă fiartă şi răcită;

c) să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic;

d) să nu atingă animalele moarte și să avertizeze autoritățile, în vederea evacuării acestora;

e) sa evite expunerea prelungită la frig / umezeală,

f) sa  păstreze alimentele în condiţii igienice;

g) sa respecte igiena individuală;

h) la primele semne de boală să se prezinte la cel mai apropiat medic / spital.


Intră acum și în grupul de