Decizie importantă a primarilor de municipii luată la Suceava: Localitățile vor avea un cuvând determinat în ceea ce privește programele europene. Ion Lungu: Vom face lobby la Bruxelles ca să înființeze un instrument de finanțare a asocierilor de localități, așa cum este Asociația Moldova se Dezvoltă


Intră acum și în grupul de

Colegiul Director al Asociației Municipiilor din România (AMR) a luat, vineri, la Suceava, o decizie importantă în ceea ce privește realizarea ghidurilor de finanțare a programelor cu finanțare europeană din următorul exercițiu financiar.

Astfel, potrivit primarului municipiului Iași, Mihai Chirica, asociațiile administrației locale vor avea un cuvând determinant în ceea ce privește realizarea acestor ghiduri.

„Vom informa Guvernul că pentru programul de finanțare european 2021-2027 intenționăm, prin structurile asociative ale noastre, să influențăm ghidurile de finanțare unde punctul de vedere al nostru să fie unul dominant”, a spus Chirica.

El a arătat că primarii sunt cei care știu nevoile cetățenilor și că din acest motiv punctul lor de vedere trebuie să primeze.

„Pulsul acestei țări pleacă de la cetățean și nu de la vârful piramidei. Prin urmare, noi știm cu adevărat, ce își dorește fiecare locuitor al acestei țări și putem să ne permitem să cerem și acest lucru”, a spus Chirica.

În același sens primarul Sucevei, Ion Lungu, a adăugat că primarii vor să facă lobby la Bruxelles pentru ca în următorul exercițiu bugetar asociațiile de localități, cum este și „Asociația Moldova se Dezvoltă” să beneficieze de un instrument de finanțare care să permită o dezvoltare integrată a zonei, a regiunii și a orașelor componente.(N.B.)


Intră acum și în grupul de