Rectorul USV, Valentin Popa: Din toamnă ar urma să se facă admitere și pentru programul de licență Asistență Medicală Generală și de master de Nutriție și recuperare medicală. Este un prim pas solid în ceea ce privește înființarea Facultății de Medicină


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa a anunțat, luni, că la această instiuție academică urmează să fie înființat la Departamentul de Sănătate un program de Asistență Medicală Generală și un program de master de Nutriție și recuperare medicală pentru care ar putea fi organizată admitere în sesiunea din toamnă după ce vor fi avizate de ARACIS ceea ce ar putea contribui la constituirea Facultății de Medicină

„Este un prim pas solid în ceea ce privește înființarea Facultății de Medicină”, a spus Popa.

El a arătat că trei programe de licență și unul de master sunt suficiente pentru constiturea Facultății de Medicină

 „Din momentul în care sîncepem să lucrăm cu Asistența Medicală Generală și având în vedere că mai avem deja două programe acreditate, avem mari speranțe să avem și un prim master, avem suficient pentru a constitui Faculatea de Medicină”, a spus Popa.

Rectorul USV a menționat că, practic, din septembrie începe să se constituie această facultate, dar a subliniat că nu este doar decizia lui, ci că decizia trebuie luată în Consiliul de Administrație și în Senat.

Valentin Popa a mai spus că totuți nu există suficient de mulți titulari pentru o facultate.

„Nu aș vrea să pornim o facultate nouă cu mai puțin de zece titulari. Ar trebui să mai facem angajări și să mai așteptăm cel puțin un semestru ca să mai scoatem la concurs locuri pe care să le ocupăm cu medici și apoi putem spune că avem o structură de personal rezonabilă pentru a forma o facultate pentru că acum avem cam de un departament”, a declarat rectorul.

Sediul Facultății de Medicină urmează să fie realizat pe un teren pe care îl deține USV în apropierea ISU Suceava.(T.B.)


Intră acum și în grupul de