Rectorul USV nu crede că în următorii trei ani se va construi un nou cămin studențesc și mizează pe închirerea de spații la prețuri rezonbabile de la operatori privați


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, a apreciat, luni, că un nou cămin stundențesc cu peste 800 de locuri care ar urma să fie construit în Suceava de Compania Națională de Investiții nu va fi finalizat în următorii trei ani, iar o soluție pentru asigurarea de spații de cazare este închirierea de la operatori privați la prețuri rezonabile.

El a spus că deficitul de locuri de cazare pentru USV este foarte mare și că numărul cererilor neonorate se ridică la peste o mie și că nu sunt locuri nici măcar pentru cadre didactice.

Popa a spus că se află în faza de proiectare un cămin studențesc cu peste 800 de locuri care să fie construit de CNI, dar nu crede că acesta va fi finalizat mai repede de trei ani.

El a mai declarat că va crește presiunea în ceea ce privește cazarea întrucât va intra în reabilitare Căminul nr.1.

„Nu ascund că vrem să cazăm studenții și în spații particulare. Discutăm cu operatori privați care să asigure la prețuri rezonabile cazare într-un perimetru apropiat universității”, a spus Popa.

El a arătat că este vorba de hoteluri, dar că nu poate vorbi încă despre care sunt operatorii vizați.(N.B.)


Intră acum și în grupul de