Pădurea de la Vama a luat foc


Intră acum și în grupul de

După ce vântul puternic a antrenat firele de pe stâlpi, acestea s-au atins între ele, provocând scântei, ce au dus marţi, la orele prânzului, la aprinderea pădurii din comuna suceveană Vama. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Grupa operativă a Inspectoratului, Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi Garda de intervenţie Gura Humorului au intervenit, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama şi ai Ocolului Silvic Vama cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată din pădure de regenerare naturală, pe raza comunei Vama.

Incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, la ora 13:13, iar la sosirea gărzii de intervenţie ardea vegetaţia uscată dintr-o pădure de regenerare foioase şi conifere, existând pericolul de propagare la fondul forestier şi o gospodărie învecinată.
Intervenţia s-a încheiat la orele 14:30, fiind distrus 1 ha de vegetaţie uscată.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza unor scântei produse de un scurtcircuit electric favorizat de conductori electrici aerieni de joasă tensiune, vântul puternic a antrenat firele de pe stâlpi, acestea atingându-se între ele.

Pompierii au salvat gospodăria şi pădurea învecinată în valoare de aproximativ 1.000.000 lei.


Intră acum și în grupul de