Prefectura Suceava: Inundațiile au provocat în ultima săptămână, în județ, pagube de peste 18 milioane de lei. A fost deteriorată o casă și afectate două poduri, dar și podețe, punți și drumuri comunale sau străzi


Intră acum și în grupul de

O nouă evaluare a pagubelor produse de inundații a fost realizată miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava care a avizat raportul care arată situațiile intervenite în județ din data de 6 iunie.

Astfel, din data menționată, inundațiile au afectat  15 unități administrativ teritoriale cu 25 localități, valoarea totală a pagubelor produse fiind de 18,705 milioane lei.

Potrivit raportului,  au fost deteriorate o casă, două poduri, 12 podețe, 3 punți, 51 km drum comunal, 14,68 km străzi.  De asemenea, s-au mai produs  colmatări sau deteriorări de orice fel ale cursurilor de apă cadastrale în zonele în care sunt în pericol iminent locuințe, obiective socio-economice, elemente de infrastructură, inclusiv căi de comunicație rutieră, feroviară și altele.

Pentru evaluarea și inventarierea pagubelor și distrugerilor provocate de creșterea temperaturilor, căderile abundente de precipitații și efectele  ulterioare, începând cu 6 iunie 2019, prin Ordin de prefect s-au constitut două comisii de evaluare a pagubelor produse în urma fenomenelor hidro-meteorologice periculoase,  fiind întocmite 15 procese verbale și 3 note de constatare.

Prefectura Județului Suceava și Consiliul Județean Suceava vor iniția un Proiect de Hotărâre de Guvern  în vederea obținerii unor despăgubiri  pentru remedierea pagubelor  produse de inundații, începând din data 28 mai 2019, precizează sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de