Noul Ambulatoriu al Spitalului Județean Suceava urmează să devină funcțional în septembrie-octombrie. Vasile Rîmbu: Va fi, probabil, cel mai modern și util ambulatoriu integrat din țară


Intră acum și în grupul de

Început în luna noiembrie a anului trecut, noul Ambulatoriu al Spitalului Județean Suceava este ridicat și finisat exterior, urmând să se continue amenajarea interioară, să fie dotat și să devină funcțional în septembrie-octombrie.

Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat pentru News Bucovina că Suceava va avea  unul dintre cele mai moderne și utile ambulatorii integrate din țară.

El a menționat că în Ambulatoriul SJU Suceava se va asigura confort maxim pentru pacienți, dar și servicii medicale performante.  

Ambulatoriul integrat al SJU Suceava va avea peste 4000 de mp de construcții, având demisol, parter și patru etaje, iar valoarea investiției este de 8,2 milioane de euro.

Totodată, urmează să fie amenajată și o parcare de 50 de locuri, dar și spații verzi și împrejmuire.

Lucrarea a început cu finanțarea CJ Suceava și a SJU Suceava, iar de la sfârșitul anului trecut a intrat pe finanțare europeană, prin POR 2014-2020.

La inaugurarea lucrărilor, în noiembrie 2018, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunța că se va construi un ambulatoriu care va avea 25 de secții cu internare de zi pe modelul AKH Viena

Președintele Flutur  anunța ulterior că, pentru dotări, CJ Suceava va aloca două milioane de euro, iar în această construcție va fi extins și platoul tehnic și va fi dotat cu un scintigraf  pentru diagnosticarea unei plaje extinse de afectiuni structurale sau patologice.

„Mutăm aici 90 la sută din ambulatoriul din spital care este insuficient”, a menționat președintele CJ Suceava care a explicat că dacă în 2009 la ambulatoriul SJU Suceava se prezentau anual 47.000 de persoane, acum se prezintă anual peste 200.000 de pacienți și se estimează că numărul va crește spre 300.000, fiind vorba de persoane atât din județul Suceava cât și din cele limitrofe.

„Construim de fapt o policlinică cu cea mai nouă tehnică”, a spus Flutur.

El a precizat că la Ambulatoriul Integrat va fi un program de șapte ore, dar se ia în calcul ca după orele de program medicii să poată efectua consultații contra-cost.(T.B.)


Intră acum și în grupul de