Puternic incendiu la o hală de prelucrare a lemnului din Dorna Arini. Pompierii militari au acționat cinci ore pentru stingerea focului

Pompierii militari din Vatra Dornei au acționat cinci ore, joi dimineața, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o societate de prelucrare a lemnului din satul Călinești din comuna Dorna Arini.

Potrivit ISU Suceava, la sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la o hală de prelucrare a lemnului construită din panouri tip sandwich și din lemn, pe o suprafață de aproximativ 600 mp.

Pompierii militari din Vatra Dornei au acționat cu trei autospeciale pentru lichidarea incendiului.

În incendiu au ars hala pe o suprafață de aproximativ 600 mp, acoperișul și bunuri dintr-o clădire de birouri corp comun cu hala pe 80 mp, utilaje de prelucrare a lemnului și alte bunuri din hală, precum și material lemnos și s-au degradat pereții clădirii de birouri și alte bunuri ale societății comerciale.

Prin intervenția pompierilor au fost salvate clădirea centralei termice, hala de depozitare și o incintă de uscare a lemnului, dar și circa 500 mc lemn pentru prelucrare și 100 mc de cherestea.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.(N.B.)

loading...