Puternic incendiu la o hală de prelucrare a lemnului din Dorna Arini. Pompierii militari au acționat cinci ore pentru stingerea focului


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari din Vatra Dornei au acționat cinci ore, joi dimineața, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o societate de prelucrare a lemnului din satul Călinești din comuna Dorna Arini.

Potrivit ISU Suceava, la sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la o hală de prelucrare a lemnului construită din panouri tip sandwich și din lemn, pe o suprafață de aproximativ 600 mp.

Pompierii militari din Vatra Dornei au acționat cu trei autospeciale pentru lichidarea incendiului.

În incendiu au ars hala pe o suprafață de aproximativ 600 mp, acoperișul și bunuri dintr-o clădire de birouri corp comun cu hala pe 80 mp, utilaje de prelucrare a lemnului și alte bunuri din hală, precum și material lemnos și s-au degradat pereții clădirii de birouri și alte bunuri ale societății comerciale.

Prin intervenția pompierilor au fost salvate clădirea centralei termice, hala de depozitare și o incintă de uscare a lemnului, dar și circa 500 mc lemn pentru prelucrare și 100 mc de cherestea.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.(N.B.)


Intră acum și în grupul de