Acasă Actualitate Primăria Suceava continuă să aplice marcaje rutiere suplimentare în oraș. Lucian Harșovschi:...

Primăria Suceava continuă să aplice marcaje rutiere suplimentare în oraș. Lucian Harșovschi: Încercăm prin diverse mijloace să contribuim la fluidizarea traficului


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava a aplicat un nou marcaj de delimitare a locului de intersecție între strada Mărășești și Bulevardul 1 Mai în zona parcului Pictor Vladimir Florea, după ce un asemenea marcaj a fost aplicat pe bulevardul George Enescu la intersecția cu Aleea Lalelelor.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a explicat că asemenea marcaje indică faptul că pe zona caroiată se interzice intrarea dacă semaforul are culoarea roșie pentru a permite astfel celoralalte mașini să poată pătrunde în intersecție și a debloca traficul.



El a spus că liniile diagonale încrucișate cuprinse într-un contur delimitează în intersecție locul de intersectare a carosabilelor drumurilor.

Viceprimarul a precizat că potrivit Codului Rutier „este interzisă intrarea pe marcaj în cazul în care semnalul semaforului în direcția de mers interzice deplasarea sau circulația este blocată, ca urmare conducătorul fiind forțat să oprească pe acest marcaj”. 

Lucian Harșovschi a menționat că asemenea delimitări vor fi aplicate și în alte zone ale orașului.

Totodată, el spune că la fluidizarea traficului pot contribui și șoferii care să acționeze după regula fermoarului care presupune că atunci când se intră într-o intersecție și zona este aglomerată, cei care au prioritate să permită și celor care nu au prioritate să pătrundă, și se trece pe rând, câte o mașină dintr-o parte, și una din cealaltă parte. (N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version