A fost aprobat bugetul local pe 2009


Intră acum și în grupul de

Bugetul local pe anul 2009 a fost aprobat în şedinţa ordinară de joi, acesta ridicându-se la 399,41 milioane lei (3994,1 miliarde lei vechi). Potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, un sfert din buget se va duce pe investiţii, iar alt sfert va fi destinat învăţământului.

În ceea ce priveşte investiţiile, acestea vor beneficia de nu mai puţin de 225,3 milioane lei, finanţate atât din bugetul local, bugetul de stat, programul ISPA şi proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”, cât şi din fonduri externe. Învăţământul va avea la dispoziţie alocări de 28,12% din bugetul local, iar subvenţiile la energie termică vor consuma 25,79% din acesta. Autorităţile executive vor cheltui 4,08% din venituri; serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor-0,88%; datoria publică-3,02%; ordinea şi siguranţa publică-1,46%; sănătatea-0,13%; cultura, recrearea şi religia-3,84%; asigurările şi asistenţa socială-6,03%; locuinţele, serviciile şi dezvoltarea socială-15,04%; protecţia mediului-1,69%; acţiunile generale economice, comerciale şi de muncă-0,43%; agricultura şi silvicultura-0,01%, iar transporturile-9,48%.

Bugetul de venituri şi cheltuieli a trecut cu unanimitate de voturi, după ce au fost votate amendamente privind alocarea de fonduri de 100.000 de lei pentru reabilitarea Secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean şi de suplimentare de sume pentru unele ramuri sportive, prin diminuarea alocărilor la altele dintre ele.

În ceea ce priveşte cheltuielile cu personalul executivului şi cele administrative, acestea au fost reduse, faţă de anul trecut, cu 15 . „Avem un buget de austeritate pe partea de autoritate executivă. La aparatul propriu al executivului municipiului Suceava bugetul este mai mic cu 15 faţă de anul trecut. Bugetul este unul de austeritate pe partea administrativă şi reprezintă 3,95% din cel al Consiliului Local”, a subliniat primarul Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de